Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie, smaczne i lekkie ciasto z masą że śmietaną Śnieżką przełożone galaretką z brzoskwiniami. Lekkie i orzeźwiające.
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 114
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 66
Dzisiaj prosta pieczeń wieprzowa pieczona na patelni. Pieczeń bardzo miękka i...
Odsłon: 114
Matko i córko! W posiadaniu takiego weekendu, to ja już dawno nie byłem. Dzis...
Odsłon: 66
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek. Białka ubij na sztywno z cukrem dodaj olej i przesianą mąkę z proszkiem. Blachę o wymiarach 26 x35 wyłóż papierem do pieczenia i wylej ciasto. Piecz około 25 minut w temperaturze 180 st. Po wystudzeniu przekrój na pół.
Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu. Brzoskwinie odsącz pokrój w kostkę i dodaj do tężejącej galaretki. Wylej na pierwszą część biszkoptu, przykryj drugą częścią. Żelatynę przygotuj według przepisu na opakowaniu Śmietanę Śnieżkę przygotuj według przepisu na opakowaniu dodaj żelatynę, tężejącą śmietanę wylej na ciasto. Wierzch posyp startą czekoladą Ciasto wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.