Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Włoski deser w bardziej orzeźwiającej wersji - tiramisu z dodatkiem lemon curd. Jest lekkie, puszyste i bardzo mocno cytrynowe. Takim deserem zachwycicie każdego!
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1565
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 345
Idealny dodatek do grilla i nie tylko.
Odsłon: 113
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 476
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1565
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 345
Składniki
Przepis na lemon curd: https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-lemon-curd-przepis-na-idealny-cytrynowy-krem,1941963,sprytnachochla.html?p=1670225524 Krem: Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem. Porcjami dodajemy mascarpone. Miksujemy na średnich obrotach, aż masa się połączy i zgęstnieje - zajmie to kilka minut. Na końcu dodajemy 200g lemon curd i mieszamy do połączenia. W naczyniu wykładamy połowę biszkoptów. Nasączamy je alkoholem z wodą i cukrem. Wykładamy połowę kremu. Znów biszkopty, nasączenie i krem. Górę dekorujemy pozostałym lemon curd. Ja zrobiłam paski z kremu i rozprowadziłam je wykałaczką. Deser wkładamy do lodówki na kilka godzin. Podajemy mocno schłodzony.