Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ciasto w trochę innej wersji na biszkopcie z kremem budyniowym, oraz maliny zalane galaretką malinową, całość smakuje wybornie .
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 130
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2043
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 722
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20230
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 130
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2043
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2726
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 722
Składniki
Biszkopt Żółtka oddziel od białek . Białka ubij na sztywno z cukrem dodając po jednym żółtku, następnie dodaj olej oraz przesianą mąkę z proszkiem wymieszaj i przelej do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia, piec około 20 minut w temperaturze 180 st.
Krem budyniowy Z pół litra mleka odlej szklankę mleka, resztę mleka zagotuj z cukrem i cukrem waniliowym , w pozostałym mleku rozmieszaj obie mąki i żółtka, masę jajeczną wlej do gotującego się mleka i ugotuj budyń. Przykryj folią spożywczą i zostaw do całkowitego wystygnięcia. Miękkie masło utrzyj na puszystą masę dodaj po jednej łyżce budyniu, utrzyj puszysty krem, na koniec dodaj kilka kropli olejku waniliowego .
Galaretki przygotuj według przepisu na opakowaniu, zostaw do lekkiego stężenia .
Biszkopt nasącz wodą z cytryną, wyłóż krem i rozsmaruj, na krem ułóż maliny i zalej tężejącą galaretką. Wstaw do lodówki najlepiej na całą noc.