Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Chrupiące, kokosowe, rozpływają się w ustach. Spróbować powinni je wszyscy fani kokosowego smaku. Z podanej porcji wychodzi ok 60 okrągłych ciasteczek o średnicy 5 cm.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 33
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 200
Składniki
Mąkę przesiewamy, dodajemy cukier oraz wiórki kokosowe. Mieszamy
Do suchych składników dodajemy pokrojone w mniejsze kawałki masło i zagniatamy gładkie ciasto
Ciasto dzielimy na 3 części i po kolei rozwałkowujemy na grubość ok 3 mm
Wykrawamy ciasteczka i przenosimy je na blachę wyłożoną papierem do pieczenia
Pieczemy w temperaturze 180 stopni do ładnego zrumienienia ok 15 minut
Po upieczeniu wyjmujemy blachę z piekarnika i czekamy aż ciasteczka nieco przestygną ( i stwardnieją ), a następnie przekładamy na talerz lub do pojemnika na ciasteczka