Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Megaproste ciasto czekoladowe jak sama nazwa mówi jest proste, pyszne i zawsze wychodzi nawet początkującym kucharzom. Sprzęty potrzebne do jego wykonania to tylko miska i łyżka.
Duża miska, łyżka, szklanka, duża blacha do pieczenia, papier do pieczenia
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Rozpuszczamy margarynę, studzimy. Cukier, mąkę, kakao, sodę mieszamy w misce.
Dodajemy dżem, jajka, mleko, margarynę i mieszamy. Masę wylewamy na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 45 min w tem 170 stopni C lub do suchego patyczka. Upieczone ciasto polewamy polewą czekoladową przygotowaną według wskazań na opakowaniu. Smacznego!!