Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 47
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 34
Polecam.
Odsłon: 91
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 47
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 34
Polecam.
Odsłon: 91
Składniki
Ciasto: mąkę przesiewam z sodą, przyprawami i solą. Jajka rozbijam, oddzielam białka od żółtek. Margarynę ucieram z cukrem. Dodaję po jednym żółtku, cały czas ucierając. Wlewam porcjami miód i wsypuję mąkę. Dodaję śmietanę. Białka ubijam na sztywno i dodaję do masy. Mieszam i przekładam ciasto do foremki. Piekę 60-65 minut w 170 st. C. Ostudzam i przekrawam na 3 blaty.
Przełożenie: powidła zagotowuję. Wsypuję galaretkę, mieszam. Gdy masa przestygnie, przekładam nią blaty.
Kremówkę podgrzewam, rozpuszczam w niej czekoladę, odstawiam na 3 minuty i polewam piernik. Dekoruję pomarańczą i cynamonem.