Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeszcze jedna moja propozycja na wykorzystanie pozostałych z wypieków białek. Muffinki są bardzo, bardzo smaczne. Z podanych proporcji powinno ich być dwanaście. Polecam.
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 414
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli. W trakcie ubijania dodawać cukier. Do ubitych białek dodać sezam i startą na grubych oczkach czekoladę. Delikatnie wymieszać łopatką. Przygotować foremkę na muffinki i wyłożyć ją papierowymi papilotkami. Do każdej papilotki nałożyć przygotowana masę. Piec w nagrzanym piekarniku do 180 st. C 20-25 minut.