Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 250
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 749
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 118
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 144
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 250
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 749
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 118
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 144
Składniki
Masło rozpuścić w misce dodać kakao, cukier i wodę. Gotować 7 minut.
Zostawić pół szklanki na polewę. Resztę wystudzić, dodać mąkę, żółtka i proszek do pieczenia. Wszystko wymieszać.
Z białek ubić pianę, dodać do masy i delikatnie wymieszać.
Masę przełożyć do blachy o wymiarach 25x40, wcześniej posmarować blachę tłuszczem i posypać bułką tartą.
Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez około 45 minut. Polać polewą.