Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mój smak z dzieciństwa według przepisu babci ;)
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 54
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 462
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13446
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 104
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 54
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 462
Makaronowa zapiekanka z kiełbasą i pieczarkami
Odsłon: 13446
Składniki
Margarynę roztapiamy w garnku dodając do niej 5 łyżek wody i szklankę cukru. Doprowadzamy do wrzenia i cały czas mieszając gotujemy przez 5 minut. Pozostawiamy do wystudzenia.
Kiedy nasza masa będzie zimna dodajemy jajka, mąkę i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy za pomocą miksera. Powstałe ciasto przelewamy do keksówki wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 180°C do tzn.”suchego patyczka” (około 40 minut).
Po upieczeniu pozostawiamy do wystudzenia i posypujemy cukrem pudrem. Smacznego