Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wilgotne , aromatyczne , delikatne ciasto, które sprawdzi się na różne okazje.
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 17
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 263
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 94
Obłędne w smaku śródziemnomorskie kanapki z owocami morza.
Odsłon: 17
Szybki i smaczne racuszki z jabłkiem na śniadanie
Odsłon: 263
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 94
Składniki
Masło rozpuścić. Orzechy morele przepłukać gorącą wodą , pokroić w drobną kostkę. Mąkę przesiać, wymieszać z sodą i kakao.
Jajka ubić na puszysto z cukrem, ucierając dodać powidła, dalej ucierając dodawać po trochu produkty sypkie , mleko, na końcu dodać masło , chwilę ucierać. Dodać orzechy i morele wymieszać.
Piekarnik rozgrzać do 170 stopni. Keksówkę wyłożyć papierem do pieczenia, wlać ciasto i piec 50 minut lub do suchego patyczka.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej, wyłożyć na ciasto, posypać płatkami migdałowymi, schłodzić.
Pokroić na porcje.