Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo łatwe ciasto. Niby zwykły murzynek, ale ma w sobie to coś...
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 43
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 60
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 43
Składniki
Margarynę, 2 szkl. cukru, wodę, kakao - gotować, aż składniki się rozpuszczą (nie zagotować!). Po wystudzeniu dodać do tego 4 żółtka, proszek do pieczenia, mąkę, a na koniec - delikatnie połączyć z pianą ubitą z 4 białek. Ciasto wylać na blachę, upiec. Po wystudzeniu rozciąć na 2 części.
Masa do przełożenia:
mleko ugotować z grysikiem. Przestudzić.
Utrzeć kostkę masła z cukrem pudrem. Dodać grysik, dalej uciekać. Na koniec dodać kokos.
Ciasto przełożyć masą, ozdobić polewą czekoladową.