Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Witam serdecznie i zapraszam na bardzo proste w przygotowaniu ciasto owocowe. Ja użyłam jagód ale mogą być inne owoce, ciasto jest wilgotne, delikatne i bardzo smaczne. Polecam wypróbować przepis i życzę udanego wypieku.
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3249
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 786
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 701
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 63
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3249
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 786
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 701
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 63
Składniki
Najpierw przygotuję kruszonkę, na blat przekładam składniki na kruszonkę i łączę je dłońmi, tak żeby powstały grudki. Następnie kruszonkę przekładam na talerzyk i wstawiam ją do lodówki, na czas przygotowania ciasta.
Ciasto możemy przygotować łyżką lub mikserem z hakami do wyrabiania ciasta. Do miski przekładam wszystkie składniki na ciasto, oprócz mąki i proszku do pieczenia, i miksuję przez chwilę, żeby składniki się połączyły. Następnie dodaję proszek do pieczenia, mąkę i miksuję do połączenia się składników i żeby nie było grudek.
Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Jagody przekładam do miski i oprószam mąką ziemniaczaną, następnie przekładam na górę ciasta i posypuję kruszonką.
Pieczenie: Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika, do 180°C na drugą od dołu półkę i piekę do suchego patyczka około 55 minut. Długość pieczenia zależy od piekarnika i wielkości foremki. Piekarnik mam ustawiony na grzanie góra dół bez używania termoobiegu. Upieczone ciasto wyjmuję z foremki i odstawiam do wystudzenia. Życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa