Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne naleśniki z serem i truskawkami to przysmak moich wnuków. Naleśniczki bardzo smaczne i szybko znikają z talerza. Robi się je szybki i są proste w wykonaniu.
naczynie na ciasto naleśnikowe, mikser, patelnia , nóż, widelec,
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Składniki na ciasto naleśnikowe miksujemy na gładką jednolitą masę i odstawiamy do lodówki na 30 minut. Następnie smażymy cienkie naleśniki z obydwu stron ( u mnie lubią więcej spieczone). Ser biały rozgniatamy widelcem dodajemy żółtko, cukier, śmietanę i dokładnie mieszamy do połączenia składników. Każdy naleśnik smarujemy dżemem (smak dowolny) nakładamy ser i składamy lub zwijamy w rulon. Truskawki oczyszczamy ze szypułek, dokładnie płuczemy i kroimy na kawałki. Przekładamy do garnka dodajemy cukier i smażymy tak długo aż puszczą sok. Zdejmujemy i miksujemy. Tak przygotowanym sosem z truskawek polewamy naleśniki.