Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser, którego głównym składnikiem są banany. Mus bananowy i dodatek czekolady... Niebo w gębie ;D
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 484
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 65
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
*SPÓD HERBATNIKOWY *WARSTWA 1 Bardzo prosta warstwa podobnie jak deser. Aby wykonać spód potrzebne będą ''waniliowe'' herbatniki. Ja użyłam ciasteczek dla dzieci, są w kształcie zwierzątek. Mogą być też zwykłe, ale pamiętamy NIE SŁONE :D Więc przejdźmy do przygotowania. Kilka takich herbatniczków, lub jeden herbatnik (taki zwykły). Wkładamy do woreczka i wałkujemy. Wtedy musimy pamiętać by nie pokruszyć ich za bardzo. Muszą być nie za małe, nie mogą to być okruszki. Gdy mamy odpowiednio pokruszone, wysypujemy je na spód filiżanki/miseczki.
*MUS BANANOWY *WARSTWA 2 Kolejna banalna, lecz pyszna rzecz. Dwa banany które oczywiście obieramy. Kroimy w dosyć spore kawałki i miksujemy. Po tym, mamy już warstwę gotową. Nasz mus możemy przelać delikatnie na herbatniki.
*CZEKOLADOWA POLEWA *WARSTWA 3 A więc 4-6 kostek czekolady wkładamy na 1 min. do mikrofalówki. Jest to bardzo szybkie rozwiązanie, bo nie ma sensu rozpuszczać tak małej ilości w garnku. W tę minutkę możemy wypróbować kolejny szybki trik. A więc ptasie mleczko. Obkrajmy z niego czekoladę i kroimy w kostki. Wystarczą dwa kawałki ptasiego mleczka. Teraz wkładamy je do masy bananowej. Czekolada jest gotowa, więc nakrapiamy nasz deser. Gdy wykorzystamy już caŁą czekoladę, deser skończony. SMACZNEGO