Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe i podzielne ciasto dla miłośników orzechów
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 557
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 34
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 557
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 54
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 34
Składniki
Masło rozetrzeć mikserem, dodać żółtka, wodę i mąkę, zarobić ciasto i dać na 2 godz do lodówki. Od razu mówię, że do ciasta nie daje się cukru, ani proszku do pieczenia, to nie pomyłka.Po 2 godz ciasto dzielimy na 2 części i wałkujemy 2 placki.
Żółtka ucieramy z cukrem na puszystą masę, białka ubijamy na pianę, łączymy, dodajemy orzechy, delikatnie mieszamy, wylewamy na pierwsze ciasto i przykrywamy drugim
Pieczemy ok 50 min w temp 190"