Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczarki w panierce"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4984
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 888
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 4984
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 888
Składniki
Przepis przysłała Justyna Golarz z Dąbrowy
Pieczarki oczyść. Jajka roztrzep ze szczyptą soli. Pieczarki panieruj w jajku i bułce tartej. Olej rozgrzej na patelni, usmaż pieczarki z każdej strony. Osącz, ostudź. Włóż do dużego słoika.
Cebule obierz, pokrój w piórka. Włóż do rondla, wlej 2 litry wody, dodaj ocet, resztę soli, cukier, liście laurowe i ziele angielskie, gotuj na małym ogniu, aż cebula zmięknie.
Gorącą zalewą zalej pieczarki. Słoik zakręć. Odstaw w chłodne miejsce. Najlepsze są na drugi dzień.Źródło: Chwila dla Ciebie