Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Pieczone maliny na cieście z budyniem"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
Z podanych składników zagnieć ciasto. Podziel je na 2 części – 3/4 i 1/4. Zawiń w folię, po czym włóż do zamrażarki.
Po godzinie użyj większej porcji do wylepienia dna brytfanki i podpiecz ją w piekarniku rozgrzanym do 190°C.
W tym czasie ubij białka, dodając stopniowo cukier biały oraz waniliowy, budyń i olej.
Posmaruj pianką ostudzone ciasto, a następnie ułóż na niej maliny. Wierzch posyp startą mniejszą częścią ciasta.
Wstaw ponownie do piekarnika i piecz pół godziny.Źródło: Kurier TV