Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste do zrobienia i co najważniejsze wykorzystujemy surowe białka
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 413
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Jajka lubię jeść z dodatkami, aby dać trochę wyrazu mdłemu, według mnie smako...
Odsłon: 13
Smaczne, soczyste z chrupiącą skórką, zasmakują każdemu. W takie marynacie mo...
Odsłon: 413
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 878
Składniki
Wymieszać mąkę, cukier, mak proszek do pieczenia, dodać rozpuszczone masło. Ubić na sztywno białka, delikatnie wymieszać z makową mieszanką, na końcu dodać bakalie i cukier waniliowy.
Keksówkę wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą.
Przełożyć masę do keksówki. Wstawić do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika piec ok 50 min. Posypać cukrem pudrem
Pierwotny przepis pochodzi z książki "pyszne ciasta" -makowy placek na pianie. Zmniejszyłam ilość dodanego cukru pudru, zwiększyłam ilość bakalii i olałam dodanie skórki otartej z cytryny.