Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najszybszy i najprostszy przepis na piernik w 5 minut bez użycia miksera, po upieczeniu można polać polewą czekoladową, przełożyć kremem lub powidłami. Polecam.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
W misce wymieszaj trzepaczką jajka, jogurt, powidła, roztopione masło, cukier i cukier waniliowy.
Przesiej do masy mąkę, cynamon, kakao, sodę i proszek do pieczenia, następnie dodaj przyprawę do piernika. Mieszaj tylko do połączenia składników.
Ciasto przełóż do keksówki i wstaw do piekarnika nagrzanego do 175 st. na około 45 minut lub do suchego patyczka.
Śmietanę mocno podgrzewam z czekoladą do rozpuszczenia. Po wysuszeniu ciasto polewam czekoladą i posypuję wiórkami kokosowymi.