Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Idealne ciasto na Święta Bożego Narodzenia
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 95
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Zupa jarzynowa do klasyczna potrawa. Zwykle zużywam do jej przygotowania komb...
Odsłon: 95
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Składniki
Margarynę ucieramy razem z cukrem i żółtkami, dodajemy powidła. Gdy uzyskamy jednolitą masę dodajemy na zmiane po 1 łyżce mąki( wymiaszanej z sodą i przyprawą do piernika) i mleka.Na sam koniec dajemy ubitą pianę z 2 białek oraz orzechy i miód.
Ciasto przelewamy do foremki(25x30) i pieczemy ok. 55 minut w temp 170*