Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Piernik z bakaliami apetycznie i smacznie. Na każdą imprezkę na szybko.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Margarynę miksuję razem z cukrem na białą, puszystą masę. Dodaję jajka i dalej ucieram. Następnie dodaję partiami przesianą mąką z sodą i kakao na zmianę z mlekiem. Dodaję powidła, przyprawę do piernika, rodzynki, orzechy i szczyptę soli. Całość dokładnie mieszam do połączenia składników. Formę na ciasto wykładam papierem do pieczenia. Do keksówki przekładam masę, wyrównuję i wkładam do piekarnika - 180*C. Piekę ok. 60 - 70 minut.