Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Piernik z kremem"
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 22
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20259
Wyśmienita, pełna smaku i aromatu zapiekanka makaronowa z kurczakiem, boczkie...
Odsłon: 22
Bardzo lubimy chińszczyznę - często zwiedzamy różne restauracje i bary w posz...
Odsłon: 23692
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20259
Składniki
W garnku rozpuść masło, dodaj miód i przyprawy. Podgrzewaj, mieszając. Odstaw do wystudzenia. Jajka ubij z cukrem pudrem na puszystą masę. Do masy maślano-miodowej dodaj sodę, wymieszaj, połącz z jajkami, miksując na najniższych obrotach. Dodaj połowę mąki, wymieszaj, wlej mleko, dodaj resztę mąki, kakao, wymieszaj.
Keksówkę wyłóż papierem do pieczenia. Przelej masę, piecz przez 60 minut w 180°C. Wyjmij, wystudź. Pistacje oddziel od łupinek, upraż na patelni.
Ciasto przekrój w poprzek na trzy części. Zagotuj mleko z cukrem, wsyp kaszę mannę. Gotuj do zgęstnienia kaszy, ciągle mieszając. Wystudź. Masło utrzyj mikserem na puszystą masę, dodawaj po łyżce zimnej kaszy, cały czas miksując. Dodaj pistacje, wymieszaj. Kremem przełóż ciasto.
Masło rozpuść. Cukier przesiej, dodaj mleko, masło, wymieszaj. Lukrem oblej ciasto, posyp pistacjami, udekoruj.
CZAS: około 2,5 godzinyŹródło: Dobry Tydzień