Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Piernik z marchewką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Do miski wsyp: cukier, mąkę, sodę, cynamon, gałkę muszkatołową, kakao i proszek do pieczenia. Wbij jajka, wlej olej. Dołóż startą marchewkę oraz bakalie. wymieszaj dokładnie mikserem. Blachę wyłóż pergaminem. Nałóż do niej ciasto, wyrównaj powierzchnię. Piecz ok. godziny w temp. 200°C. Odstaw do wystudzenia.
Zetnij wierzch placka. Resztę ciasta pokrój na 4 blaty. Przygotuj krem według przepisu na opakowaniu. Przełóż nim blaty. Odcięty kawałek ciasta pokrusz. Okruszkami posyp wierzch ciasta.Źródło: Naj