Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny piernik do porannej kawki.
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 77
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5020
Smaczny filet z kurczaka w panierce, podany z ugotowanymi ziemniakami i surów...
Odsłon: 77
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 5020
Składniki
Wykonanie: Ziemniaki ugotować, ostudzić i zmielić. Miód roztopić z cukrem i margaryną, odstawić do wystygnięcia. Do masy miodowej dodać jajka, kakao, bakalie, cynamon i wymieszać. Do ziemniaków dodać mąkę, przyprawę do piernika, sodę oczyszczoną i delikatnie wymieszać. W masie ziemniaczanej zrobić dołek i powoli wlewać masę miodową. Wszystko dokładnie wymieszać i wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Smacznego.