Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne wielosmakowe ciasto! Połączenie idealne do zajadania w karnawale zapraszam!
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 107
Składniki
Ciasto: Margarynę ucieramy z cukrem i żółtkami, dodajemy mąkę pszenną wymieszaną z proszkiem do pieczenia oraz pianę ubitą z białek. Ciasto wykładamy na blachę o wymiarach 25/36 ser z makiem i jabłkami a następnie sam ser. Ser: Mak sparzyć i zemleć dwa razy. Jabłka myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Margarynę ucieramy z cukrem i cukrem waniliowym i żółtkami. Pod koniec dajemy porcjami ser, proszek do pieczenia, kaszę mannę i pianę ubitą z białek. Masę dzielimy na dwie równe części do jednej dodajemy mielony mak i starte jabłka, drugą zostawiamy bez dodatków. Pieczemy do godziny w 180 stopniach.