Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciekawe i smaczne ciasto ,zaskoczy wszystkich
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20232
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 140
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2064
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 726
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20232
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 140
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2064
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2727
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 726
Składniki
Oddzielić żółtka od białek dodać szczyptę soli ubić na sztywno następnie dodawać żółtka i stopniowo wsypać cukier,kiedy masa zgęstnieje wsypać i lekko wymieszać mąkę z proszkiem,sodą i kakao.Upiec kakaowy biszkopt po upieczeniu i wystudzeniu przekroić na 2 części.
Ugotować i wystudzić budyń masło pokroić na mniejsze kawałki aby zmiękło,dobrze utrzeć pod koniec dodawać po trochę zimny budyń,na koniec pokruszyć chałwę i jeszcze chwilę ucierać.Masę podzielić na 2 części 1 zostawić białą do drugiej dodać1 łyżeczkę kakao i startą na tarce czekoladę dobrze wymieszać.
Białą masą posmarować 1 część ciasta na to bezy jeżeli są za duże pokruszyć,na bezy masę kakaowo-czekoladową,przykryć 2 połową biszkopta.Wierzch placka polać polewą lub tak jak u mnie resztą białej masy i udekorować według własnego pomysłu.
Ciasto najlepiej smakuje na 2 drugi dzień.SMACZNEGO.