Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wykonanie tego ciasta jest dosyć łatwe, ciasto smakuje wybornie.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 295
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 147
Składniki
Wykonanie ciasta: Twaróg przełożyć do miski i dodać mleko, oliwę, sok z cytryny, cukier waniliowy oraz szczyptę soli. Wszystko bardzo dokładnie wymieszać, a następnie dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i wyrobić ręką jednolite ciasto. Tak przygotowane ciasto przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia lub posmarowaną tłuszczem. Śliwki umyć, osuszyć i przepołowić usuwając pestki. Następnie ułożyć na cieście i posypać cukrem. Białka ubić na sztywno i cały czas mieszając, dodać cukier, i po jednym żółtku. Ubitą masę posypać mąką ziemniaczaną a następnie delikatnie wyłożyć na śliwki i na koniec wszystko posypać płatkami migdałowymi. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. SMACZNEGO.