Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Poduszeczki z owocami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Ugotuj budyń na mleku, dodaj cukier. Przygotuj galaretkę.
Ciasto francuskie rozwiń i pokrój w kwadraty (ich liczba musi być parzysta).
W połowie z nich wytnij szklanką otwory. Brzegi pełnych kwadratów posmaruj białkiem i połóż na nich kawałki z dziurą. W środek nałóż po łyżce budyniu.
Wierzch ciasta posmaruj białkiem i wstaw na 15 minut do piekarnika rozgrzanego do 190°C.
Na upieczone ciastka ułóż pokrojone owoce. Całość pokryj tężejącą galaretką i wstaw do lodówki.
<strong>Jadwiga Kwiek z Zakliczyna</strong>Źródło: Super TV