Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka są bardzo smaczne. Marmoladę można dodawać dowolną lub też może to być domowy gęsty dżem.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 59
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 38
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 59
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 38
Składniki
· Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, posiekać z masłem. Dodać przemielony lub zmiksowany ser twarogowy, żółtka, cukier puder, cukier waniliowy, sok z cytryny, skórkę pomarańczową i zagnieść ciasto, rozwałkować. · Szklanką wyciąć krążki. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, nałożyć marmoladę, ciasto posmarować roztrzepanym jajkiem. Blaszkę z ciasteczkami wstawić do piekarnika. · Piec około 15 minut w temperaturze 180 stopni C. SMACZNEGO !!!