Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Przepis na ciasto mandarynkowe"
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20246
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 163
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2199
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20246
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 163
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2199
Składniki
Białka ubij na sztywno. Syp po łyżce cukru i cały czas miksuj. Wlej ocet, wsyp ziemniaczaną mąkę i znów chwilę miksuj.
Blachę (25-36 cm) wyłóż papierem do pieczenia. Rozłóż masę. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 150°C. Piecz 10 min. Zmniejsz temperaturę do 90°C. Piecz 20 min. Odstaw bezę na 5 minut.
Rozłóż na ściereczce posypanej cukrem, pozostaw, aby wystygła.
Zmiksuj kremówkę ze śmietanfiksem. Posmaruj bezę. Rozłóż cząstki mandarynek, zwiń w rulon.
Owiń papierem, wstaw do lodówki na 2 godz.
Porcje 8
90 min
Cena 1,25 zł
Kalorie 284 kcalŹródło: Takie jest życie