Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Przepis na roladę migdałową"
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 767
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3035
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3534
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 767
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 3035
Ciasteczka są bardzo smaczne, aromatyczne i słodkie. Idealne do kubka kawy lu...
Odsłon: 3534
Składniki
Jajka rozbij, oddziel żółtka od białek. Białka ubij z 1/2 szkl. cukru, połącz z żółtkami. Mąkę przesiej z proszkiem, wsyp do masy jajecznej. Wymieszaj. Ciasto rozsmaruj na blasze wyłożonej pergaminem. Piecz 15 minut w temp. 200 st. Gorący biszkopt zwiń, rulon wystudź.
Marcepan ufarbuj na czerwono. Migdały posiekaj, zrumień. Żelatynę namocz, a gdy spęcznieje, rozpuść, podgrzewając. Śmieta nę ubij z resztą cukru i cynamonem.
Połącz z ajerkoniakiem i żelatyną. Marcepan rozwałkuj na placek wielkości biszkopta. Rulon rozwiń. Ułóż na nim marcepanowy placek. Tężejący krem połącz z migdałami, rozsmaruj na marcepanie.
Całość zwiń. Roladę schłodź. Przed podaniem posyp cukrem pudrem i ułóż karmelowe ozdoby.
Zamiast marcepanem ciasto przykryj np. konfiturą
ok. 65 min 1 porcja zawiera ok. 380 kcal
Ok. 1,30 zł za porcjęŹródło: Tina