Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Przepis na śmietanowy przekładaniec"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Maliny przełóż na sitko, zostaw, aż rozmarzną, skrop winiakiem. Rozbij jajka, oddziel żółtka od białek. Białka schłodź. Masło utrzyj z cukrem, 2 cukrami waniliowymi i żółtkami.
Mąkę przesiej z kakao i proszkiem. Wsyp do masy maślanej, dolej mleko. Dobrze utrzyj. Białka ubij na sztywno. Domieszaj do ciasta.
Foremkę wyłóż pergaminem. Na spodzie rozsmaruj ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz godzinę. Wystudź.
Śmietanę ubij z resztą cukru waniliowego i zagęstnikiem. Ciasto przetnij na 3 równe placki. Przełóż je 2/3 bitej śmietany oraz malinami.
Resztę śmietany przełóż do szprycy, wyciśnij na wierzch dekoracyjne fale. Oprósz przesianym sitko kakao.
Równie pyszne będzie ciasto z wiśniami ok. 80 min 1 porcja zawiera ok. 320 kcal Ok. 1,20 zł za porcjęŹródło: Tina