Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 48
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 558
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 66
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 48
Składniki
Żelatynę rozpuść w pół litra wody. Rozlej na 3 części.
Kolor I: 3 żółtka utrzyj z 3 łyżkami cukru. Dodaj pianę z 2 białek i jedną część żelatyny.
Kolor II: tak samo, jak w kolorze I, dodając dodatkowo 3 łyżki kakao.
Kolor III: śmietanę ubij z 3 łyżkami cukru i cukrem wanilinowym, dodając pianę z 2 białek i ostatnią część żelatyny.
Na spód blaszki wylej masę I i odczekaj, aż zgęstnieje. Po chwili nałóż masę II i III.
Na wierzch wylej stygnącą galaretkę. Deser schłodź.Źródło: Telemax