Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uwielbiane przez dzieci:)) Ciasto inne niż pozostałe, dzięki pysznym i chrupiącym spodzie :-))
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 285
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 137
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4947
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2324
Składniki
Płatki drobno pokruszyć,następnie dodać krem (równie dobrze może to być każdy inny krem czekoladowy nie koniecznie nutella,robiłam także z innym kremem i wyszło wyśmienite:)) Wyłożyć masę na blachę wcześniej wyłożoną papierem do wypieków,podczas układania masy proszę o dociskanie masy co później ułatwia krojenie i spód się w ogóle nie kruszy. W tym czasie co będziemy robić Bitą śmietanę blachę ze spodem wkładamy do lodówki.
Śmietanę ubijamy na najwyższych obrotach następnie dodajemy:cukier waniliowy,serek homogenizowany i śmietan-fix,chwilkę jeszcze wszystko razem miksujemy. Ubitą śmietanę nakładamy na wcześniej przygotowany spód i do lodówki.
2 galaretki rozpuścić w 500ml gorącej wody. Lekko gęstniejącą galaretkę wylewamy na ubitą śmietanę