Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 19-05-2023
Witam serdecznie i zapraszam na przepyszne ciasto z rabarbarem i kruszonką. Ciasto jest bardzo proste w przygotowaniu, wilgotne i bardzo smaczne. Polecam wypróbować przepis i życzę udanego wypieku.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Dokładnie umyty rabarbar, kroję na mniejsze kawałki. Składniki na kruszonkę łączę ze sobą dłońmi, tak żeby powstały grudki – kruszonka jest gotowa.
Do miski wybijam jajka, dodaję cukier, cukier waniliowy i miksuję przez kilka minut, aż jajka zbieleją i będą puszyste. Następnie cały czas miksując dodaję olej, jogurt naturalny, szczyptę sol, proszek do pieczenia, sodę, oraz stopniowo mąkę i miksuję aż składniki się połączą i nie będzie grudek. Tak przygotowane ciasto przekładam do foremki wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównuję, na górę układam rabarbar i posypują kruszonką.
Pieczenie: Ciasto wstawiam do nagrzanego piekarnika do 170°C, na środkową półkę i piekę około 45 minut, do suchego patyczka. Upieczone ciasto od razu wyjmuję z piekarnika i foremki, i odstawiam do wystudzenia. Ciasto z rabarbarem jest gotowe, życzę udanego wypieku i smacznego. Pozdrawiam Babcia Ewa