Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczne ciasto, zazwyczaj robię je na święta, ale na niedzielny dzień równie wspaniałe.
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 198
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Tym razem jedna z moich ulubionych zup: pomidorowa z ziemniakami, której nie...
Odsłon: 132
Bardzo soczysta, smaczna, rozpływająca się w ustach pieczeń na niedzielny lub...
Odsłon: 198
Bardzo smaczne, łatwe i sycące danie. Odkąd zrobiłam ją pierwszy raz, często...
Odsłon: 312
Składniki
CIASTO: Margarynę posiekaj z mąką,natepnie dodaj 150g cukru i 4 zółtka. Dodaj śmietanę wymieszaną z proszkiem do pieczenia Zagnieć ciasto i podziel na 2 części. Cienko rozwałkuj i wyłóż na blachy. Placki posmaruj powidłami , następnie piana z 4 białek, posyp orzechami. Piecz w 175°C ok 30 min.
MASA: Z mleka,mąki ziemniaczanej cukru wanilinowego, 3/4 szklanki cukru i żółtka ugotuj budyń. Wystudzony utrzeć utrzeć masłem. Przygotowaną masą smaruję placek i przykrywam drugim. Smacznego :)