Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Różyczki z jabłkiem"
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 679
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 984
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 993
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 679
Prosta, smaczna potrawka z indyka. Może być pysznym daniem obiadowym czy poda...
Odsłon: 984
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 993
Składniki
Jabłko kroję na ćwiartki, usuwam gniazdo nasienne. Tnę jabłko na cienkie plasterki wraz ze skórką.
Ciasto delikatnie skrapiam miodem i posypuję cynamonem. Kroję je na paski o szerokości 2 cm, układam na nich plasterki jabłek, tak aby zachodziły na siebie.
Zwijam paski w ruloniki i układam w formach do muffinek (skórką jabłka do góry). Piekę 20-30 min w temp. 180°C.Źródło: Kobieta i życie