Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Serniczek z jabłkami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 202
Składniki
Białka ubij na sztywną pianę, pod koniec stopniowo dodając cukier, a następnie po jednym żółtku. Na koniec wsyp przesiane suche , delikatnie wymieszaj łyżką. Ciasto przelej do tortownicy, piecz w temperaturze 170°C, 35-40 min. Gdy wystygnie, przekrój na dwa blaty.
Żelatynę rozpuść w 1/4 szklanki wrzątku. Śmietankę ubij na sztywno. Twaróg zmiksuj z cukrem pudrem. Następnie, wciąż miksując, wlej przestudzoną żelatynę. Dodaj ubitą śmietankę, wymieszaj. Masę przełóż na blat biszkoptowy, przykryj drugim blatem. Wstaw do lodówki.
Do podgrzanego soku dodaj żelatynę, wymieszaj. Jabłka pokrój w drobną kostkę. Rozłóż na biszkopcie, zalej tężejącym sokiem. Wstaw do lodówki. Boki tortu udekoruj ubitą śmietanką z cukrem.
60 minut. Porcja: 350 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie