Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Serniczek z pianką i wiśniami"
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 613
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 22
Istnieje wiele sposobów na podanie schabu, innych niż kotlety. Poniżej pomysł...
Odsłon: 613
Filet z kurczaka na młodej kapuście to prawdziwa uczta dla zmysłów, łącząca w...
Odsłon: 10556
Składniki
Do miski wsyp przesianą mąkę, pół szklanki cukru, proszek do pieczenia. Dodaj margarynę, 3 żółtka (pół szklanki cukru i białka odłóż). Zagnieć ciasto i wylep nim natłuszczoną blachę.
Utrzyj 3 jajka ze szklanką cukru. Dodaj ser, wsyp suchy budyń, wlej olej i sok wyciśnięty z cytryny. Ucierając, powoli dodawaj ciepłe mleko. Gdy masa będzie jednolita, wrzuć wydrylowane wiśnie. Masę wyłóż na ciasto, w formie.
Piecz 60 minut w temp. 150°C. Po tym czasie wyłóż pianę z 3 białek ubitą z resztą cukru. Piecz ciasto jeszcze 20 minut.Źródło: Dobry Tydzień