Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik bakaliowy z kruszonką"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 205
Składniki
Przygotuj ciasto: czekoladę stop w kąpieli wodnej. Przestudź. Masło utrzyj z cukrem. Dodaj czekoladę, cukier, mąkę, jajka i proszek. Zagnieć ciasto. Rozdziel je. Uformuj 2 kule. Osobno zawiń w folię, schładzaj 30 min.
Przygotuj masę. Twaróg zmiel. Jajka rozbij, żółtka utrzyj kolejno z: masłem, serem, cukrem i budyniem. Z białek ubij sztywną pianę. Połącz ją z masą. Domieszaj bakalie. Blachę natłuść, wylep 1/2 ciasta. Rozsmaruj masę.
Pozostałe ciasto zetrzyj na kruszonkę. Posyp nią sernik. Piecz go ok. 60 min w temp. 180 st. Wystudź. Ew. oprósz cukrem pudrem.Źródło: Tina