Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dziś coś na miłośników czekolady. Obłędny sernik, mocno czekoladowy, przekładany ptasim mleczkiem.
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 24
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 49
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 163
"Boczniaki z Tagliatelle" to połączenie delikatnych grzybów boczniaków z krem...
Odsłon: 24
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 49
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 163
Składniki
Wykonanie: Tortownicę wysmarować tłuszczem. Orzechy zmielić z herbatnikami , rozetrzeć z masłem i rozłożyć w tortownicy. Ser zmiksować z jajami i cukrem- podzielić na pół. Czekolady połamać i osobno stopić. Połowę masy serowej wymieszać z czekoladą ciemną, a połowę z jasną. Do tortownicy włożyć ciemną masę serową , po czym rozłożyć ptasie mleczko i przykryć jasną masą serową . Wstawić do nagrzanego piekarnika 160 stopni i piec około 50 minut.