Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeden ze smaczniejszych serników. Mocno pachnący cytryną.
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7975
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1408
Polecam.
Odsłon: 216
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 65
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 243
Sałatka Zielonej Bogini: nazwa wszystko wyjaśnia, bo chyba nie można przygoto...
Odsłon: 7975
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 1408
Polecam.
Odsłon: 216
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 65
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę z odrobiną soli. Dodawać partiami cukier i ubijać tak długo, aż cukier całkowicie się rozpuści. Dodać żółtka i obie mąki zmieszane z proszkiem. Na końcu wlać wodę i jeszcze chwile ubijać. Przelać do dużej tortownicy o śr. 30 cm i wstawić do nagrzanego już-do 180 stopni piekarnika na 30 minut. Po ostygnięciu przekroić na dwie części. Masło rozpuścić na wolnym ogniu z cukrem, dodać ser i chwilę gotować - cały czas mieszając. Zdjąć z ognia, lekko ostudzić, dodać jajka, mąkę ,skórkę oraz sok z cytryny. Na koniec wsypać proszek do pieczenia. Ponownie wstawić na ogień i doprowadzić do zagotowania, cały czas mieszając- bo łatwo się przypala. Masę serową wylać na pierwszą część biszkoptu. Przykryć drugą i lekko docisnąć. Oblać roztopioną gorzką czekoladą..