Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszny sernik, a dokładnie mówiąc połączenie murzynka z delikatną, wilgotną i bardzo puszystą masą serową.
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20248
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 168
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2244
Nalewka z kwiatów czarnego bzu z pewnością urozmaici zimowe wieczory. Alkohol...
Odsłon: 20248
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 168
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 2244
Składniki
Do rondelka wkładamy margarynę, dodajemy cukier, kakao, wodę i zagotowujemy ciągle mieszając. Z powstałej masy odlewamy 1/3 szklanki na polewę. Masę lekko studzimy i dodajemy jajka, mąkę i proszek do pieczenia, dokładnie mieszamy. Wylewamy cienką warstwę ciasta na blachę (25x36cm) wyłożoną papierem do pieczenia.
Ser przekładamy do miski, wbijamy żółtka, dodajemy pozostałe składniki i miksujemy na gładką masę, następnie do masy dodajemy pianę ubitą z białek, mieszamy delikatnie łyżką. Masę wylewamy na kakaowy spód, następnie na nią powoli i ostrożnie wykładamy pozostałą masę kakaową. Sernik pieczemy 1 h. Gdy przestygnie rozprowadzamy po nim pozostawioną masę kakaową (podgrzewamy ją delikatnie w kąpieli wodnej jeśli już stężała).