Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatny i mięciutki sernik na chrupiącym spodzie z ciastek cantuccinni z kawałkami migdałów. Pychotka :)
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 263
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1180
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Do tej pory przygotowywałam ceviche według klasycznych peruwiańskich przepisó...
Odsłon: 24
Proste danie z piekarnika -pałki z kurczaka pieczone z ziemniakami i młodą ka...
Odsłon: 263
Kołduny tyszkiewiczowskie to wyjątkowe danie, które pochodzi z książki kuchar...
Odsłon: 1180
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 116
Składniki
Piekarnik nagrzać do 180 stopni, tortownicę (26-28cm) wyłożyć papierem do pieczenia.
Ciastka pokruszyć blenderem, dodać siekane migdały. Masło rozpuścić i wymieszać z ciastkami. Wyłożyć na spód tortownicy i wyrównać powierzchnię. Odstawić.
W misce wymieszać twaróg, mleczko kokosowe, jajka, cukier i budyń. Mieszać krótko, tylko do połączenia składników. Pod koniec mieszania dodać wiórki kokosowe i połowę migdałów w płatkach. Wyłożyć na przygotowany spód. Wstawić do piekarnika i piec ok. godziny. Po upieczeniu zostawić na chwilę w wyłączonym piekarniku z otwartmi drzwiczkami, potem wyjąć i ostudzić, a następnie wstawić do lodówki.
Resztę migdałów uprażyć na patelni bez tłuszczu. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Stopniowo smarować nią brzegi sernika i przyklejać płatki migdałowe. Smacznego :)