Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świetny na upalne dni,łatwy do zrobienia.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 35
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 201
Składniki
oddzielić żółtka od białek.Masło roztopić.Żelatynę rozpuścić w ciepłym mleku.Białka ubić na sztywno.Twaróg zmielić.
Żółtka utrzeć z cukrem,dodać stopione i przestudzone masło-wymieszać.Do masy wlać mleko z rozpuszczoną żelatyną i wymieszać.Dodać serki homogenizowane,dokładnie wymieszać,stopniowo dodawać ubite białko delikatnie wymieszać.biszkopty delikatnie moczymy esencją herbaty,dodajemy masę serową i wkładamy do lodówki.Po godzinie wyjmujemy z lodówki i przybieramy owocami i zalewamy galaretką.