Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Sernik pachnący latem"
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 483
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 64
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 162
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 104
Składniki
Ciasto: jajka umyj i oddziel białka od żółtek. Ser utrzyj z cukrem. Ucierając, dodaj masło, esencję, mąkę i migdały, a następnie żółtka. Ubij kremówkę i delikatnie wymieszaj z masą serową. Na koniec dodaj pianę z białek. Masę wyłóż do formy wyłożonej pergaminem. Piecz 60 minut w 180°C. Wystudź w piekarniku z uchylonymi drzwiczkami.
Mus: porzeczki zmiksuj i przetrzyj przez sitko. Dodaj cukier żelujący i zwykły. Rozmieszaj i zagotuj. Odstaw do ostygnięcia. Chłodnym musem posmaruj wierzch i boki ciasta. Porzeczki do dekoracji wymieszaj z kilkoma łyżkami musu i rozłóż na wierzchu ciasta. Całość ozdób płatkami migdałów.Źródło: Naj