Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Serniki to ulubione ciasta w naszej rodzinie. By je nieco urozmaicać, dodaję do nich różne dodatki. Dzisiaj serwuję z dodatkiem bananów.
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 37
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 206
Składniki
Składniki ciasta posiekać nożem, zarobić i podzielić na dwie części. Jedną wyłożyć dno wysmarowanej masłem tortownicy o średnicy 30 cm a drugą część mocno schłodzić.
Żółtka utrzeć z cukrem i masłem na puszystą masę. Stopniowo dodawać pozostałe składniki. Na końcu wmieszać ubitą pianę. Masę serową wylać na spód surowego ciasta a na ser zetrzeć schłodzone ciasto. Piec godzinę i 15 minut w tem. 165 stopni. Po tym czasie piekarnik wyłączyć i zostawić ciasto aż całkowicie ostygnie. Można oprószyć cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową i dowolnie udekorować.