Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sernik, który zawsze był zbity, czytaj: opadał, pięknie utrzymał się po upieczeniu, a w smaku był delikatny, lekko kremowy, lekko sypiący się.
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Jedna z najlepszych szarlotek
Odsłon: 485
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1587
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 67
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 163
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 381
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 106
Składniki
Masło ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na puch dodając po jednym żółtku. Ser można przepuścić przez maszynkę by nie było grudek, ja dodawałam po kawałku do masy maślanej ucierając bardzo dokładnie. Nie przerywając ucierania dodałam mąkę pszenną, a następnie proszek budyniowy. Po łyżce dodaję śmietanę i miksuję przez chwilę. Białka ubijam na sztywną pianę, przekładam do masy serowej i mieszam za pomocą drewnianej łyżki, aż składniki się połączą. Tortownicę o średnicy 25 cm smaruję tłuszczem, posypuję bułką tartą, masę serową przekładam, wierzch delikatnie równam i wstawiam do piekarnika nagrzanego do 130'C na około 2 godziny. 10 minut przed końcem pieczenia, zwiększyłam temperaturę do 150'C. Upieczony sernik zostawiam w piekarniku na następne 2 godziny, potem wyjmuję, opinam obręcz i studzę. Do sernika wiedeńskiego możecie dodać bakalie jakie tylko chcecie, ale dla mnie najlepszy sernik jest bez dodatków.