Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Sernik z brzoskwiniami"
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Ryba świetnie komponuje się z lekko żywicznym i cytrusowym aromatem szałwii....
Odsłon: 36
Sałatka z kaszy jaglanej, pieczonej papryki, ogórka kiszonego, mięty i natki...
Odsłon: 203
Składniki
Brzoskwinie umyj, sparz, usuń z nich skórki. Podziel na pół, wyjmij pestki i pokrój w kostkę. Wszystkie polewy dokładnie wymieszaj.
Do miski włóż miękką margarynę lub masło, wsyp cukier oraz cukier wanilinowy. Ucieraj mikserem, aż do otrzymania jasnej, puszystej masy.
Następnie, nie przerywając miksowania, wbijaj po jednym jajku. Na koniec dodawaj po łyżce twarogu oraz mąkę lub proszek budyniowy. Ucieraj, aż do otrzymania gładkiej masy.
Tortownicę o średnicy 23 cm wysmaruj tłuszczem i wysyp bułką tartą lub wyłóż papierem do pieczenia. Wylej do niej połowę masy serowej, rozłóż pokrojone brzoskwinie i zalej pozostałą masą. Wierzch wyrównaj łyżką.
Piekarnik nagrzej do 175° C. Wstaw blachę z ciastem, piecz 50-60 minut. Sernik wyjmij z piekarnika, polej polewą i piecz jeszcze 10 min. Sernik wystudź w lekko uchylonym piekarniku, a następnie schłodź w lodówce przez kilka godzin.
<strong>: 100 minut. Porcja: 350 kilokalorii.</strong>Źródło: Świat i Ludzie