Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Do sernika użyłem mrożonych śliwek, ale spokojnie mogą być inne owoce. Przetestowałem już maliny, jeżyny i borówki – mają moc!
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4779
Quesadillas jest tłumaczone jako "mała tandeta" i określa się nim danie Meksy...
Odsłon: 97
Dzisiaj polecam biszkopt prostokątny przygotowany z 8 jaj( w zależności od wi...
Odsłon: 4779
Składniki
Składniki na ciasto ugniatałem do powstania zwartej masy. Część ciasta wyłożyłem na dno foremki (z papierem do pieczenia), a kawałek zostawiłem na wierzch. Spód ciasta podpiekłem w temperaturze 180 stopni przez 15 minut.
Czekoladę starłem na największych oczkach, wymieszałem z resztą składników na masę serową - tylko do połączenia składników. Gotową masę wyłożyłem na podpieczony, ostudzony spód. Na wierzchu ułożyłem połówki śliwek, skórką w dół (miałem mrożone) i całość posypałem pozostawionym surowym ciastem.
Piekłem około godziny w 175 stopniach, studziłem przy otwartych drzwiczkach.
Użyłem foremki 24x24 cm, idealna jest również tortownica.